Skip to main content

Hoe zit dat met onze naam?

Onze naam is niet zomaar gekozen. Niet omdat hij lekker klinkt (dat is een bijkomend voordeel) of omdat het agressief overkomt (want dat zijn we in de positieve zin van het woord zeker) maar vooral omdat het aansluit bij datgene waarin we geloven. En daar gaat wel een prachtig verhaal aan vooraf.

Ons idee

Toen in 2015 het idee voor ons marketingbureau geboren werd hadden we natuurlijk een naam nodig. Een naam die aansluit op wat we doen, maar vooral één waarin onze filosofie naar voren kan komen. Direct of indirect.

Ons idee komt voort uit wat we konden zien in ons persoonlijke en zakelijke leven. En wat we toen zagen gebeuren zien we nu alleen maar verder toenemen. De wereld verandert. In hoog tempo en in toenemende snelheid. Sneller dan we ons beseffen. En dat komt voor een belangrijk deel door digitalisering. We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder internet, mobieltjes of diensten als Netflix, Amazon of Thuisbezorgd. En dat heeft invloed op ons verwachtingspatroon. Van ons als privépersoon, als consument, of als zakelijke klant. Digitaal gemak is het nieuwe normaal. Het nieuwe minimum zelfs, want verwachtingen van klanten zullen verder gaan dan alleen maar gemak.

De snelheid waarop ons verwachtingspatroon verandert vergt een groot aanpassingsvermogen van bedrijven. Zeker op marketingvlak. Veel bedrijven zijn dat van oudsher niet gewend. Maar als je je niet aanpast dan ga verliezen. Dan verlies je het van je concurrent, van je tegenstanders. En die kunnen overal vandaan komen. Nieuwe spelers veroveren bestaande markten. Bestaande spelers veroveren nieuwe markten. Traditionele ketens worden netwerken.

Het vraagt dus om een ander soort marketing. Geen digitale versie van wat marketeers altijd al gedaan hebben, maar een nieuwe wijze van communicatie, interactie en denken in veranderende businessmodellen. Niet zozeer digitale marketing, maar marketing in een digitale wereld.

Ons idee uit 2015 is vandaag sterker dan ooit. Wij helpen bedrijven zich aan te passen aan het veranderende gedrag van hun klanten. Met het duurzaam creëren van business als doel.

Terug naar de naam

Je zult je als bedrijf dus moeten kunnen aanpassen aan deze digitale wereld, wendbaar moeten zijn, snelheid kunnen maken. Je moet je doel scherp in het vizier houden. En op het juiste moment je positie verdedigen, je concurrent durven uit te schakelen en de strijd om de klant winnen. Maar welke naam voor ons bureau past daarbij? Wat of wie is slim, wendbaar en resultaatgericht?

Na een brainstorm van vele dagen via WhatsApp (!) kwam het beeld van een piloot naar voren. Een gevechtspiloot die in volle concentratie vanuit z’n cockpit z’n hachje probeert te redden. Die het snelst moet reageren, wendbaar moet zijn en op hoge snelheid zijn tegenstander in het vizier moet krijgen. En uiteindelijk met een gericht salvo schoten door het blauwe luchtruim zijn tegenstander uitschakelt. Zoals Tom Cruise als Pete “Maverick” Mitchell in de film Top Gun. In een luchtgevecht, oftewel een ‘dogfight’ in goed Engels.

We hadden onze naam gevonden. En door het toevoegen van ‘digital’ allitereerde de naam ook nog eens lekker. Schijnt het goed te doen in marketing (Coca-Cola, Donald Duck, Heerlijk Helder Heineken).

I will fire when I am goddamn good and ready! You got that?

Tom Cruise als MaverickIn de Oscar-winnende film Top Gun

Het verhaal gaat verder

Het uiteindelijke succes van Maverick in deze film was niet vanzelfsprekend. Naast talent en lef waren jarenlange training en vlieguren nodig om uiteindelijk op het juiste moment de trekker over te halen. Maar misschien nog wel belangrijker was het besef dat hij een team nodig had om te excelleren. De briefing van het gevechtsplan moest top zijn, de instrumenten moesten werken om de juiste data te geven en de communicatie met de verkeerstoren zorgde voor snelle besluitvorming op de momenten dat het nodig was. Ieder gevecht is immers uniek.

Ook deze elementen zitten opgesloten in onze naam, en dus in onze filosofie en werkwijze. Marketingsucces in de digitale wereld komt niet vanzelf, daar heb je een idee, een plan en vooral volharding in uitvoering voor nodig. Met een topteam.

Bij Dogfight Digital denken we strategisch en handelen praktisch. Ons team van ervaren strategen, creatieve marketeers en webdevelopers is de ideale mix om van iedere marketinguitdaging een succes te maken. We geloven dan ook dat door slim, wendbaar en met lef te opereren wij perfect passen bij mensen en organisaties die dezelfde grote ambities hebben als Maverick. Klaar om de dogfight aan te gaan.

Klaar om met ons de dogfight aan te gaan?

Laten we het allerbeste uit elkaar halen. Het begint vaak bij een kop koffie.

Close Menu