Skip to main content

Hoe we de samenwerking tussen Henkel en distributeurs versterken en direct klantcontact mogelijk maken.

Henkel is wereldwijd actief met toonaangevende innovaties, merken en technologieën in drie activiteitensectoren: adhesive technologies (kleefstoffen), beauty care (schoonheids- en verzorgingsproducten) en laundry & home care (was- en reinigingsmiddelen).

Dankzij sterke merken, innovaties en technologieën neemt het bedrijf met zijn drie divisies leidende posities in zowel de industriële als consumentenmarkten.

Henkel is opgericht in 1876 en kan terugkijken op meer dan 140 jaar succes. In 2019 rapporteerde Henkel een omzet van meer dan 20 miljard euro en een aangepaste operationele winst van meer dan 3,2 miljard euro. Bij Henkel werken wereldwijd meer dan 52.000 mensen. Zij vormen een gepassioneerd en zeer divers team verenigd door een sterke bedrijfscultuur, een gezamenlijk doel om duurzame waarde te creëren en gedeelde waarden.

CHALLENGE

Business-to-Business communicatie verandert

Waar we historisch gezien vertrouwen op productspecificaties, technische jargon en ruwe data om verkoop te stimuleren, ontdekken steeds meer B2B-bedrijven de verborgen kansen van rechtstreekse communicatie met de eindgebruiker.

Rechtstreekse online communicatie maakt gebruik van gebruiksvriendelijke technieken om zodoende te bouwen aan brand awareness. Het zorgt voor verbinding met de eindgebruiker en verhoogt de nettowinst door de verkoop van distributeurs te verhogen.

Ter ondersteuning van een wereldwijde Loctite-campagne, zocht Henkel naar een samenwerking met een wendbaar digitaal team dat hen kan helpen bij het realiseren van merkbewustzijn, direct klantcontact, lead generatie en met name het versterken van het partnership met hun industriële en vr-distributeurs.

Henkel

1.7M

Online exposure

16K

Unieke bezoekers landingspagina

2.3K

Leads

SOLUTION

Een Europese multichannel campagne met de focus op het activeren van zowel distributeurs als eindgebruikers

Door gebruik te maken van een aantrekkelijke verhaallijn werden eindgebruikers aangemoedigd hun eigen toekomstige producttoepassing te delen. Binnen één maand tijd zijn er zo’n 2.300 leads voor Europese distributeurs gegenereerd.

Optimale online campagne uitingen

Social Media Marketing

Video advertising

Leadgeneratie

8 landen & 19 distributeurs

Directe online communicatie met jouw doelgroep?

Laten we het allerbeste uit elkaar halen. Het begint met het stellen van de juiste vragen.

Close Menu