Testimonial

  • 11/09/2019
150 150 Dogfight Digital Online marketing

Ook wel: getuigenisendorsementaanbeveling of getuigschrift

Een getuigenis is een verklaring van een klant over zijn positieve ervaring met een product of bedrijf. Getuigenissen kunnen zowel korte citaten als langere verhalen zijn. Meestal is het een geschreven tekst, maar audio en video zijn ook mogelijk. Getuigenissen worden veel gebruikt op zakelijke websites, in brochures en in advertenties en advertenties. De term getuigenis verwijst meestal naar aanbevelingen van gewone consumenten.
De vergelijkbare term goedkeuring verwijst voornamelijk naar aanbevelingen van beroemdheden of personen met autoriteit binnen het relevante veld. Getuigenissen zijn een vorm van door de consument gegenereerde advertenties. Dankzij een positieve customer journey kunnen natuurlijk ambassadeurs ontstaan. Klanten kunnen op eigen initiatief hun goede ervaringen delen via sociale media, forums, vergelijkingssites of door een artikel op een blog te schrijven. In dat geval is de getuigenis een soort recensie en een vorm van virale marketing en mond-tot-mondreclame.
Bedrijven kunnen ook actief ervaringen van klanten verzamelen voor gebruik op hun website en advertenties. Het gebeurt ook dat getuigenissen worden verzonnen. De weerspiegeling van fictieve aanbevelingen als echte klantervaringen is natuurlijk een vorm van misleiding.