Sales

  • 03/01/2020
150 150 Dogfight Digital Online marketing

Sales

Sales houdt zich bezig met de directe verkoop en het onderhouden van contacten. Jou verkoop vindt plaats bij het onderhandelen van contracten, en ook dat je klanten gaat benaderen, maar dat je ook aan tafel bent bij een gast. Sales moet ervoor zorgen dat je direct winst krijgt en dat het invloed heeft op je omzet.

Zo krijgt elke verkoop, naast de doelstellingen van omzet genereren, nog een belangrijkere doel. Het doel van het uitdragen en ondersteunen van je missie, visie en je doelstelling. En hierdoor versterk je eigenlijk je concept en reputatie waardoor de klant weet waarin jij instaat bent.

Samenwerking tussen marketing en sales

Deze twee worden vaak samen gekoppeld en toch is dat niet altijd even handig. De grens tussen deze twee is hier en daar nog wat vaag en hierdoor zit er vaak een gat, omdat sales verwacht bijvoorbeeld marketing die ene opdracht uitvoert.`

Een goeie samenwerking is het geheim tussen deze twee teams. Het is handiger om gezamenlijk naar bepaalde zaken kijken en samen definities opstellen. Ook is het handig om te weten wie welke werkzaamheden doet, zodat iedereen weet van elkaar wat ze aan het doen zijn.

Punten die belangrijk zijn voor Sales

  • Afstemming: Afstemming tussen marketing en sales is erg belangrijk voor het verkoopsucces.
  • Overdracht: Het is belangrijk dat de lead van marketing over wordt gedragen. Wanneer sales te vroeg belt, is de kans groot dat de lead niet doorgaat.
  • Inzicht in de klant: Sales wilt graag weten wie zijn klant is. Als marketing een lead overdraagt, wilt Sales daar alles van weten. Dit zorgt voor een efficiënt verkoopproces.
  • Inzicht in plannen: Wat als ineens een hoop nieuwe leads binnenkomen terwijl net een deel van je personeel op vakantie is? Je moet inzicht hebben op de kalander van marketing, zodat je deze obstakels minder tegen komt.
  • Inzicht op de concurrentie: Als bedrijf ben je druk bezig om jezelf goed te positioneren in de markt van je eigen merk. Daardoor is er altijd wel concurrentie en moet je hiermee rekening houden. Hierdoor kan je snel inspelen op veranderingen.