Hoe kan ik online verkopen zonder webshop?

  • 14/04/2020
1024 620 Dogfight Digital Online marketing

Geen webshop? Geen nood.

Heb jij ook de deuren van jouw bedrijf tijdelijk moeten sluiten? Of kan je maar beperkt je klanten ontvangen? Veel ondernemers hebben als gevolg van de Corona-crisis versneld een webshop opgezet om zo toch hun producten te kunnen blijven verkopen. Maar wat als een webshop geen optie is voor jou? Misschien is jouw assortiment gewoon niet geschikt om in een online webshop te plaatsen, is het opzetten van een webshop simpelweg te duur, of past het gewoon helemaal niet bij je. In dit blog geven we je vijf laagdrempelige tips om toch online te verkopen – zónder webshop.   

1. Gebruik Facebook en Instagram   

Maak een Facebook en/of Instagram account aan voor jouw bedrijf. Hier plaats je foto’s en video’s van je producten om zo je assortiment te tonen en promoten. Ook stories kunnen een goede manier zijn om je potentiële klanten wat te vertellen over jouw assortiment. Een aantal kledingwinkels, zoals Oars in Franeker, geven via Facebook op deze wijze leuke kleine modeshowsMaak het vooral persoonlijk! Zo blijft het laagdrempelig voor jouw kennissen om de posts te delen en onderscheid je jouw bedrijf van de grote winkelketens. De producten kun je vervolgens op afspraak laten ophalen, of zelf bezorgen. Via Facebook Messenger maak je gemakkelijk afspraken met je (potentiële) klant. Zo kan je op afstand een persoonlijk gesprek hebben met jouw klanten en kan je vervolgens een betaalverzoek sturen, met behulp van Tikkie bijvoorbeeld.  

Verkoop je geen product, maar verleen je een dienst? Dan kun je nog steeds deze social media kanalen inzetten om aan jouw potentiële klanten te vertellen wat je doet. Laat je klanten weten dat ze een video-afspraak kunnen maken, bijvoorbeeld via Zoom of Skype. 

2. Breid je LinkedIn netwerk uit  

Ben je vooral actief in business-to-business, dan kan het soms beter zijn om op LinkedIn actief te zijn dan op Facebook of Instagram. Het platform is net als Facebook en Instagram heel geschikt om in gesprek te raken met potentiële klanten, maar we raden je niet aan om je hele catalogus aan producten één voor één te plaatsen.  

Ga nieuwe connecties aan met bestaande en potentiële klanten, deel jouw verhaal en kennis, vraag om advies en reageer op berichten van jouw netwerk. Ga vooral niet in de ‘verkoop-modus’ maar laat vooral zien wat je anderen kunt bieden in de vorm van relevante informatie en kennis.

Uiteindelijk is het belangrijk dat je vooral de kanalen inzet waar je gevoel bij hebt en al ervaring mee hebt. Vooral nu je op korte termijn meer mensen wilt bereiken, is het verstandig om te beginnen bij wat je al wel weet.   

3. Ga livestreamen   

Op Facebook en Instagram kan je gemakkelijk een livestream starten. Dit is een laagdrempelige manier om jouw potentiële klanten toch een live ervaring te geven. Je kan zo een workshop geven, demonstraties geven, maar ook gewoon vertellen over je assortiment, vragen en verzoekjes van je klanten beantwoorden en ga zo maar door! KickSports in Oudehaske geeft zo bijvoorbeeld nog steeds kickbox-les aan haar leden door op vaste tijden te livestreamen via een privé-account op Instagram. 

Voorbeeld van Kicksports

4. Zet WhatsApp in  

Heb je al een website (maar geen webshop), of weten de klanten je via je netwerk te vinden? Je kan WhatsApp natuurlijk ook inzetten! Vele ondernemers hebben WhatsApp al ingezet om bestellingen te ontvangen, vragen te beantwoorden, en natuurlijk betaalverzoekjes te versturen wanneer een klant iets afneemt.

Wist je dat er ook een aparte WhatsApp for Business is? Met name handig als je wat verder wilt gaan met bijvoorbeeld het automatiseren van je klantenservice.

5. Verkoop waardebonnen   

Verkoop je een product of dienst die écht niet online kan? Dan kan je altijd nog waardebonnen gaan verkopen. Vele restaurants, zoals La Fontaine in Heerenveen, zijn hier al mee begonnen. Maar het kan ook zeker geschikt zijn voor kappers, schoonheidsspecialisten en nog veel meer dienstverleners. Je kan bovenstaande kanalen inzetten om de waardebonnen te verkopen en deze vervolgens per post versturen, of zelfs per e-mail. Let er in het laatste geval wel op dat je duidelijk communiceert dat de waardebon op naam staat. Als je een lijst bijhoudt van wie de waardebonnen hebben gekocht, voorkom je dat een waardebon gekopieerd wordt (en je jezelf in de vingers snijdt).   

 

Maar bovenal: zorg dat klanten je makkelijk kunnen vinden! 

Bovenstaande tips kunnen je helpen om jouw producten of diensten te delen met je klanten, zonder webshop. Nu moet je alleen nog zeker weten dat je potentiële klanten jou kunnen vinden. Wees goed vindbaar op Google, onder andere door je profiel op Google Mijn Bedrijf op orde te hebben. Of met een klein bedrag te adverteren via Google Ads. Zorg dat je aanwezig bent op de voor jou relevante social media platformen. Vraag jouw vrienden en familie om je kanalen en posts te delen en ga actief op zoek naar klanten en nodig hen uit om jouw kanalen te volgen en te liken.

Ben je een ondernemer in Friesland? Schrijf je dan vooral in bij SjopFrysk.frl, de plek waar je lokale online winkels en dienstverlening kunt vinden in Friesland. Zit jouw oplossing er niet bij of heb je verder advies nodig? Je kan gratis en vrijblijvend met ons chatten, we denken graag met je mee!