Goede website duur? Helemaal niet!

  • 05/02/2019
871 256 Dogfight Digital Online marketing

Regelmatig horen wij opmerkingen zoals ‘’Die website, oh daar heb ik drie jaar geleden al een paar honderd euro aan uitgegeven’’. ‘’Waarom zou ik daar nu geld tegen aan moeten gooien, dat vinden wij onnodig’’. Iedere keer denk ik dan; ‘’Hè, gemiste kans!’’ alleen is dit niet voor mij een gemiste kans, maar juist voor de ondernemer. In een maatschappij die online zijn al bijna als primaire levensbehoefte beschouwt, is een website tegenwoordig veel meer dan alleen een online visite kaartje. Je zou tegenwoordig kunnen stellen dat het onderhoud aan je website belangrijker is dan het onderhoud aan je bedrijfspand.

This is what happens in an internet minute

Waarom je continu moet door investeren in je online aanwezigheid

De consument van nu en de toekomst gedraagt zich anders dan je misschien gewend bent, kijk maar eens naar hoe je zelf bent als klant: Wanneer je bijvoorbeeld van een kennis hoort over die nieuwe zaak verderop, is vaak het eerste wat je doet je smartphone pakken en snel even online opzoeken. Precies dat is wat de consument tegenwoordig doet, ook B2B. Ook worden wij steeds vlugger en luier in ons online gedrag, we besluiten zelfs in luttele seconden na het zien van de pagina of we wel of niet verder gaan kijken. In een paar seconden besluiten we eigenlijk of we wel of geen klant gaan worden

Je kan dus echt stellen dat het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid van je website cruciaal geworden is, misschien wel belangrijker dan je bedrijfspand. Een mooi voorbeeld hiervan is wanneer wij zelf als consument gaan shoppen, als een winkel slecht onderhouden en rommelig is dan gaan we waarschijnlijk snel weer naar buiten zónder iets te kopen. Kortom, een rommelig en slecht onderhouden website kost je absoluut omzet.

Je zou tegenwoordig kunnen stellen dat het onderhoud aan je website belangrijker is dan het onderhoud aan je bedrijfspand.

Het is niet goedkoop, hoe kan dat?

Een goede website moet overal en altijd goed te bezoeken zijn zoals op je PC, tablet óf bijvoorbeeld je mobiel. Een goede website moet daarnaast ook goed converteren, dat zijn absolute randvoorwaarden wanneer wij bezig zijn met een nieuwe website. Om een goed converterende website te maken, is eenmaal veel tijd nodig. Aangezien je website tegenwoordig misschien wel belangrijker is dan een bedrijfspand, wil je eigenlijk de Ferrari van de website wereld hebben. Logisch toch?

Om een website maximaal te laten converteren moeten we een continu proces volgen: uitvoeren, testen, meten, aanpassen en dat blijven herhalen, ook wel website-optimalisatie genoemd. Het nut hiervan is heel simpel; aangezien de mensen online al besluiten klant te worden moet je, net als in winkels en bedrijven, puzzelen wat het meest succesvol werkt.

Daarnaast is het belangrijk dat je website goed te vinden is onder de juiste zoektermen, op die manier zullen potentiële klanten jouw website waarschijnlijk het eerste aanklikken. Dit proces noemt men SEO oftewel Search Engine Optimization. Om dit goed uit te kunnen voeren moeten we goed investeren in goede teksten op de juiste plaats.

Uiteindelijk moet je jezelf de vraag stellen: ‘’Wat mag een klant mij kosten?’’ en als een goede website ervoor zorgt dat je veel nieuwe klanten erbij krijgt, dan mag je daar best een paar euro’s voor over hebben toch?

Hoe staat mijn website ervoor?

Geïnteresseerd in de actualiteit van jouw website of die van je organisatie? Om daar een goed antwoord op te kunnen geven, komen we graag vrijblijvend in contact. Op deze manier kunnen we goed begrijpen wat jouw business inhoudt én voor wie het is, om vervolgens met objectieve blik naar je website te kijken.