Engagement

  • 02/01/2020
150 150 Dogfight Digital Online marketing

Engagement

Engagement betekent betrokkenheid. Binnen de marketing is het doel om de consument te betrekken. Denk aan het enthousiast maken voor een merk, of zelfs te laten participeren in de ontwikkeling van het merk. Je kan de consumenten ook zien als actieve en meedenkende partij inplaats van dat je denkt dat ze passieve ontvangers zijn van je berichten. Connectie met je klant is dan ook enorm belangrijk.

Hoe doe je dit?

  1. Het is handig om te weten wie je consument is. Weet je wel wie hij is of wat hij van je wilt. Daarnaast wil je ook weten wat hij van jou als bedrijf verwacht.
  2. Je moet weten wat voor soort engagement je wilt van je klanten. Wil je dat ze zich gaan inschrijven voor je nieuwsbrief. Of wil je dat ze berichten gaat liken op je berichten. Je moet je gaan focussen op één doel per keer, niet meerdere!
  3. Ga in gesprek met je klanten. Je ziet vooral op Social Media zien we dat hoe bedrijven soms in gesprek gaan met hun klanten. Ga antwoord geven op vragen of ga reageren op comments. Ze voelen hierdoor zich beter en hierdoor krijg je meer potentiële klanten.
  4. Accepteer feedback van je klanten. Ontvang altijd feedback, hierdoor kan je gaan kijken of je iets kan gaan verbeteren en laat dit ook aan je klanten zien. Hiermee kan je laten zien dat je graag wilt dat ze meedenken en gaan ze ook sneller wat zeggen over je bedrijf.
  5. Open gesprekken met je klanten zorgen voor loyaliteit.