E-mailmarketing

  • 02/01/2020
150 150 Dogfight Digital Online marketing

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een vorm van marketing om jouw doelgroep te kunnen bereiken. Al gaat het om het versterken van relaties of het aanmaken van nieuwe contacten.

De voordelen van e-mailmarketing

E-mailmarketing is relatief goedkoop. Je hoeft geen rekening mee te houden met verzendkosten of andere kosten die ervoor zorgen dat het versturen van een product of brief duurder wordt.

Daarnaast is email ook een direct kanaal. Campagnes via mail is snel en niet al te moeilijk om deze te maken en te versturen. Daarnaast is de responstijd erg kort, omdat je krijgt een email binnen een paar minuten na versturen en je kunt al binnen een uur al reactie hebben.

Ook is het een meetbaar kanaal. Je kan vrijwel alles teruglezen. Hoeveel mensen de email goed hebben ontvangen, Hoe vaak jouw e-mail is geopend, hoeveel mensen hem niet hebben ontvangen en ga zo maar door.

Het is laagdrempelig kanaal. Dit betekent dat mensen niet heel erg moeilijk over doen. Als mensen erg geïnteresseerd zijn in jouw product, dan geven mensen erg makkelijk hun e-mail. Maar dit ligt ook aan het bedrijf zelf. Als je bijvoorbeeld een hele vragenlijst stuurt, dan gaan mensen minder snel hun e-mail geven.

Wanneer zet je e-mailmarketing in?

E-mailmarketing is een enorm effectieve middel om direct in contact te komen met jouw doelgroep. Je moet wel rekening mee houden dat je wel toestemming vraagt voordat je iets stuurt naar jouw doelgroep. Volgens de wet moet je altijd om toestemming vragen. Daarnaast moet je ook regelmatig iets versturen. Als je voor een langere tijd dat niet doet herkent de ontvanger jou niet meer.

Je kunt e-mail marketing voor verschillende doeleinden gebruiken:

  • Generieke nieuwsbrieven: Hiermee houd je bijvoorbeeld de klanten op de hoogte wat er speelt rondom het bedrijf.
  • Eenmalige acties: Wanneer je een bepaalde actie hebt
  • Transac tionele e-mail: Dit zijn e-mails om te aankoop of aanmelding/registratie te bevestigen.
  • Event-driven email: Deze e-mails worden verstuurt als speciale gebeurtenis met jouw als klant. Denk aan welkomstmails of verjaardagmail.