De website is je showroom, video is je topverkoper!

Voordat een potentiële klant een showroom binnenstapt heeft hij zich meestal uitgebreid online georiënteerd. Daarmee is het “auto shoppen” voornamelijk een online bezigheid geworden, waarbij consumenten hun toekomstige auto eenvoudig, snel en voor de beste prijs kunnen vinden op het internet. De digitale klantervaring is dus belangrijker dan ooit tevoren en dat betekent dat je als autodealer online indruk moet maken én onderscheidend moet zijn. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat die potentiële klant bij jou een proefrit komt maken?

Wil je meer informatie ontvangen over hoe jij je potentiële klanten online kunt bereiken. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Klantbeleving is de sleutel

Tijdens de reis die een potentiële klant aflegt voor hij overgaat tot de aanschaf van een auto, is de klantbeleving vaak doorslaggevend. Als hij op jouw website terecht is gekomen wil je hem inspireren, inpakken en verleiden. Eigenlijk moet de potentiële klant ‘de nieuwe auto-geur’ haast kunnen ruiken!

Stel je voor dat potentiële klanten een auto al uitgebreid kunnen bekijken, van versnellingspook tot motorblok, door middel van uitmuntende videoproductie. En dat vanaf de bank op hun telefoon, laptop of tablet!

Consumenten willen graag zoveel mogelijk informatie verzamelen en indrukken opdoen, voordat ze een afspraak maken bij een autodealer. Er is geen betere manier om informatie én beleving over te brengen, dan door gebruik te maken van kwalitatief hoogstaande video’s.

De invloed van goede video’s

Uit onderzoek van Google is gebleken dat het zien van een goede video van de auto óf het bedrijf bij 75% van de kopers invloed had op hun oriëntatie- en aankoopgedrag. Het loont dus niet alleen om een video van de auto te maken, ook met een bedrijfsfilm kun je fans creëren en daarmee, meer omzet. En daar blijft het niet bij! Door middel van video kun je een twijfelende klant zelfs van gedachten doen veranderen. Onderzoek wijst namelijk ook uit dat 40% van de consumenten door invloed van video een andere auto is gaan overwegen dan zij aanvankelijk in gedachten hadden. Ook bezoekt meer dan de helft van de consumenten na het zien van een video de autodealer of de website.

Dogfight Video

Dogfight Digital beschikt over een eigen team van creatives die gespecialiseerd zijn in video; Dogfight Video.
Hier komt het beste van marketing en professionele video samen. Zo denken wij graag met jou mee op welke klantcontactmomenten tijdens de ‘customer journey’ het slim is om video in te zetten.

We noemden net bijvoorbeeld al even de bedrijfsfilm. Is een mogelijke klant zich nog aan het oriënteren op een aankoop? Dan kan met een goed gemaakte bedrijfsfilm een emotionele binding gemaakt worden tussen de potentiële klant en jouw bedrijf. Met een bedrijfsfilm die de identiteit van jouw bedrijf neerzet en jouw authentieke verhaal vertelt werkt dit nog beter. De kans dat hij dan uiteindelijk bij jou een aankoop doet wordt daarmee al een stuk groter. Doordat consumenten steeds meer online te vinden zijn tijdens het aankoopproces van een auto, beschikken we door analyses ook over steeds meer informatie over de klant. Hierdoor wordt het zelfs mogelijk om een auto online te ‘pitchen’ aan je potentiële klant, met een presentatievideo van het merk waar je klant op dat moment in geïnteresseerd is.

Maar ook na de verkoop van een auto, in je aftersales, kan video helpen om van jouw klant een fan te maken, die zijn positieve ervaringen graag zowel met zijn vrienden en familie deelt, als op Social Media. Je weet nu immers waar de interesse van je klant ligt, en kunt deze vasthouden door gerichte email marketing, mét daarin aantrekkelijke video van je nieuwste automerken. Of laat een stijlvolle video maken waarin je de nieuwe klant bedankt voor zijn vertrouwen in jouw bedrijf. Van ontdekking, naar klant, naar fan! Door je klantervaring op alle contactmomenten te optimaliseren door middel van video, kun jij je onderscheiden van de rest. Zo stijgt niet alleen de klanttevredenheid, maar ook de kans op een return-customer!

Youri Pel - Dogfight Digital

Geschreven door: Youri Pel
Groeiversneller | Digital Marketing & Video | Don’t be a stranger, let’s have a coffee ☕️