De kracht van video voor jouw bedrijf

  • 06/12/2017
1024 341 Dogfight Digital Online marketing

Wanneer het aankomt op het maken van een goede video voor jouw bedrijf, is vaak de eerste vraag waar moet de video over gaan? Er zijn veel mogelijkheden en ideeën om een gave video te maken die aansluit bij jouw doel en doelgroep. Hieronder volgen een aantal ideeën voor soorten video’s die jij zou kunnen inzetten voor jouw bedrijf:

Bedrijfsvideo

“Websites met video worden 10x langer bekeken dan websites zonder video.“  Met een bedrijfsfilm op je website kun je de bezoekers direct laten zien waar jij voor staat en stimuleer je ze tot verdere conversie op jouw website. Laat je bedrijf van binnen en van buiten zien, laat medewerkers aan het woord maar ook zeker je klanten. Bedrijfsvideo’s worden vaak als eerste bekeken op je website of social media kanalen, dus laat hiermee die eerste goede indruk achter.

Productvideo

“Productpagina’s met een video converteren tot 30% meer dan een pagina zonder video.” Beleving is een belangrijk onderdeel in het aankoopproces van jouw klant. Daarom werken productvideo’s goed. De unieke waarde van een product of dienst is soms moeilijk in woorden te vatten. Met duidelijke productvideo’s gecombineerd met een sterke call to action is een productvideo een echte conversiemotor!

Wervingsvideo

“Op videoadvertenties op social media wordt het meest geklikt.” Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers? Maak gebruik van een wervingsvideo, hiermee breng je de unieke bedrijfscultuur in beeld en ben je aan het werven met een persoonlijke touch. Je valt op tussen alle standaard vacature teksten en kunt potentiele kandidaten direct een kijkje geven in jouw bedrijf. Hiermee zorg je voor meer sollicitaties en kandidaten die beter binnen jouw bedrijf passen.

Instructievideo

“Een bezoeker zit gemiddeld 48 seconden op een website met alleen tekst en gemiddeld 5 minuten en 50 seconden op een website met video.” How-to video’s worden veel gezocht en bekeken op het internet. In deze video’s wordt uitgelegd hoe je iets moet doen of gebruiken. Een specialist vertelt hoe je een product, dienst of oplossing kunt toepassen in de praktijk. Voor bedrijven is dit erg interessant, omdat zij vaak specialisten binnen een vakgebied zijn. Het overdragen van kennis is voor veel mensen zeer waardevol en hierdoor kun je als bedrijf gelijk je producten of diensten promoten en de werking laten zien.

Video Reviews

“64% van de consumenten koopt sneller een product na het zien van een productvideo.” Je kan zelf vertellen hoe mooi en goed jouw bedrijf is, maar wat nog veel beter werkt: Laat het anderen vertellen. Vraag klanten of zij hun mening over jouw product of dienst willen delen, en laat van deze meningen een review video maken. Ook kun je een bekende blogger of vlogger vragen om jouw product of dienst te komen testen en de review video kunnen zij vervolgens op hun eigen kanalen delen.

Vertel je verhaal online met een video

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar één ding is duidelijk: Video is een must have! Niet alleen je doelgroep wordt er blij van, maar het zorgt ook voor een hogere positie in de zoekresultaten van Google. Over een paar jaar bestaat trouwens 95% van al het internetverkeer uit video. Moeten we je nog verder overtuigen? Wij denken graag met je mee over het toepassen van online video voor jouw bedrijf. Benieuwd welke soort video’s Dogfight Digital maakt? Neem dan alvast een kijkje bij onze video’s. Bij Dogfight Digital bieden wij uiteenlopende videoproducties aan voor een scherpe prijs! Onze videograaf Jelle legt je graag alle mogelijkheden persoonlijk uit. Neem contact op!