Altijd een hoge conversie op je website of webshop

Wil jij een hogere conversie van je website? Oftewel: wil je dat je dat website bezoekers ook daadwerkelijk op die bestel button, offerte button of contact button klikken? Zoek niet verder, want wij stellen ons dan graag aan je voor: aangenaam, de conversie specialisten van online marketing bureau Dogfight Digital!

Wat is website conversie?

Het woord an sich betekent omzetting. Het komt voor in zo’n beetje elke branche, van tandheelkunde tot rugby, maar wij marketeers hebben het liever over e-commerce: conversie op websites. Keiharde marketing dus. Maar wat die genoemde omzetting betreft, klopt dit gegeven wel. Het heeft namelijk alles te maken met websiteverkeer en het gedrag van de bezoekers van je website. Heb je een goede conversie, dan betekent dit dat er vaak op actiebuttons geklikt wordt binnen je website. Dan weet je dus het gedrag van websitebezoekers slim om te zetten naar een concrete actie.

Soorten van website conversie

Denk aan gebeurtenissen zoals:

  • een offerte aanvragen
  • een contactformulier invullen
  • op de bestelknop van een product of dienst klikken
  • het downloaden van een whitepaper
  • het inschrijven voor een event
  • het aanvragen van een brochure

Wordt één van bovenstaande acties daadwerkelijk ondernomen door een bezoeker van je website, dan is er sprake van een conversie. – De snuffelende bezoeker is immers omgezet naar een actieve bezoeker: de bestellende, downloadende of kopende bezoeker.

Conversie is een kwestie van de snuffelende website bezoeker omzetten naar een actieve bezoeker: de bestellende, downloadende of kopende bezoeker.

Waarom is dit belangrijk voor mijn website?

Omdat actieve website bezoekers geld in het laatje brengen. Geloof ons; het is goed als je bezoekers naar je website toe hebt geleid (“Eh, hoe doe ik dit?” – Bel ons!), maar eenmaal snuffelend door je webpagina’s wil je natuurlijk dat men uiteindelijk gewoon op die knop drukt. Dat men die aanvraag doet of op die bestelknop klikt.

Hoe zorgen jullie daarvoor?

Conversie betekent voor ons: het creëren van waardevolle interactie. Interactie is namelijk één, maar dat dit tot concrete omzet of leads leidt, is een tweede. Maar gelukkig zijn wij experts op het gebied van online marketing. We zijn een team met allen hun eigen expertise én mening. Hierdoor kunnen wij een breed spectrum aan diensten, producten en kennis aanbieden. En dat is fijn, voor zowel jou als voor ons. Want wij bewandelen graag meerdere wegen die naar jouw Rome leiden!

Vooral voor webshops is een goede Conversie Specialist een enorme aanwinst.

conversieDe doorgewinterde Conversie Specialist

Ben je een goede conversie specialist, dan ben je goed in het sturen en beïnvloeden van online menselijk gedrag. Conversie specialisten zijn dan ook veelgevraagde mensen binnen bedrijven en organisaties. Vooral voor webshops is deze functie een enorme aanwinst. – Waarom? Omdat de doorgewinterde Conversie Specialist buttons visueel en grafisch aantrekkelijk weet te maken, slimme invulformulieren kan schrijven en triggerende downloadknoppen kan aanmaken. Bovendien weet hij/zij wanneer er wel of niet geklikt zal worden en wanneer een bezoeker af zal haken. Tevens heeft deze topper strategische kennis van de indeling van een website en de desbetreffende webpagina’s. Wellicht zijn er zelfs extra webpagina’s (landingspagina‘s?) nodig om het bezoekersgedrag te sturen.

Ik wil ook een hogere conversie op mijn website of webshop!

Dat kan. Like en bekijk onze Facebook pagina of LinkedIn pagina waar we onze eigen marketingactiviteiten en kennis met trots tentoonstellen. Voor persoonlijk advies kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!