12 Tips voor meer inschrijvers op je nieuwsbrief

  • 19/06/2018
1024 274 Dogfight Digital Online marketing

Is met de komst van de AVG jouw database met e-mailadressen ook enorm geslonken? Hier volgen een aantal tips om meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief te genereren.

Inschrijfformulier
Plaats op je website een inschrijfformulier waar mensen zich in kunnen schrijven voor de nieuwsbrief. Je kan deze bijvoorbeeld in de footer van je website plaatsen of op een andere prominente plek die altijd zichtbaar is.

Voorbeeld inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven via een blogpagina
Plaats op je blog ook een inschrijfformulier voor de nieuwsbrief. Na het lezen van een blog is de bezoeker mogelijk geïnteresseerd in meer content en zal zich dan sneller inschrijven voor de nieuwsbrief.

Link in e-mailhandtekening
Plaats in de e-mail handtekening van je werknemers een link naar de pagina waar mensen zich in kunnen schrijven voor de nieuwsbrief.

Pop-up
Plaats een pop-up op je website waarin je bezoekers van je website of blog vraagt om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. Stel het zo in dat de melding verschijnt nadat iemand langer dan 5 minuten op je website zit, dan weet je dat hij of zij echt geïnteresseerd is.

Waardevolle content
Bied waardevolle content aan zoals een whitepaper of een infographic. Zorg dat de content zo goed is dat mensen het willen downloaden. Vaak zijn mensen geneigd om een e-mailadres te geven in ruil voor goede content.

Chatbot
Maak je gebruik van een chatbot op je website? Vraag aan het einde van een gesprek of iemand zich in wil schrijven voor de nieuwsbrief.

Opt-in via andere formulieren
Op een website staan vaak meerdere formulieren, vraag bij bijvoorbeeld het contactformulier om een opt-in voor het inschrijven voor de nieuwsbrief.

Social media
Vraag om inschrijvingen via bijvoorbeeld een social media post of via een advertentie op social media. Of plaats via Mailchimp een inschrijf optie op je Facebookpagina.

Fysieke winkel
Bij een fysieke winkel kun je na het afrekenen vragen of je de klant mag mailen met interessante acties en aanbiedingen.

Beurs
Plaats een tablet of laptop met inschrijfformulier op je beursstand. Geïnteresseerden die je spreekt kunnen zich dan direct inschrijven voor de nieuwsbrief.

Begeleidende tekst
Besteed zorg en aandacht aan de begeleidende tekst bij het inschrijfformulier. “Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?” klinkt niet heel concreet en uitnodigend. Maar je kan de bezoeker ook meer prikkelen door bijvoorbeeld te zeggen: Wil jij geen unieke acties missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Probeer met deze teksten te experimenteren. Wanneer je de doelgroep echt aanspreekt met de juiste content, heeft dit een positieve invloed op het aantal aanmelders.

Vergeet de inhoud niet
Als je vol gaat inzetten op het vergroten van je e-mail database, moet je ook steengoede e-mails aanbieden. Alleen door relevante e-mails met waardevolle content, behoud je je inschrijvers. Wanneer je niet voldoet aan zijn of haar behoeftes, raak je de inschrijver kwijt. Zaak is dan ook om te achterhalen wat deze behoeftes zijn en hierop actie te ondernemen. Hierbij begint het met een ijzersterke strategie. Als je je eigen doelen voor e-mailmarketing in kaart hebt en de behoeftes van de ontvangers, ben je in staat om e-mailmarketing optimaal in te zetten.

Ben je ook geïnteresseerd in tips voor de inhoud van je nieuwsbrief? Lees dan ons artikel met ‘6 tips voor het optimaliseren van je nieuwsbrief‘.

Esther van Kerkvoorde Dogfight Digital

Door: Esther van Kerkvoorde